Dětský pokoj s holčičí a klučičí stranou, Brno

Dětský pokoj je navržen jako společný pro holčičku a kluka, ve věku předškolním a téměř školním. Rodina tíhne k waldorfskému stylu vzdělávání, k čemuž se váže i určitá představa o estetice interiéru. Základ pro množství barevných hraček a věcí tvoří velmi neutrální základ – decetní výmalba stěn, stávající dřevěné parkety a nově navržený nábytek ze světlého dřeva (dýha/masiv).
 
Prostor je rozdělen na holčičí a klučičí stranu, přičemž vybavení je obdobné – postel mírně zasunutá do hmoty skříně, skříň na míru a menší skříňka (komoda/knihovnička). Taktéž řešení výmalby stěn je totožné – skládá se z ploch dvou domečků, kdy tmavší písková barva je použita v odpočinkové zóně (postele) a světlejší v zóně aktivní (stůl, ribstol), a plochy bílé navazující na bílý strop.

Pohled na holčičí stranu” – za postelí je zeď chráněna ozdobným dřevěným obložením a zády postele, které slouží nejen pro odkládání věcí na jejich horní plochu, ale skrývají také malý úložný prostor uvnitř. Plocha pracovního stolu, kterou budou společně využívat obě děti, má spíše skromnější parametry. Proto je na stěně rozšířena o mělké poličky na odkládání kreslicích a jiných potřeb. Na stůl pak navazuje strom z překližky, v jehož koruně slouží symbolické plody jako korková nástěnka.

Pohled na klučičí stranu” – postel je opět doplněna o dekorativní obložení, tektokrát s klučičí tématikou. Na tu navazuje také síť na věšení obrázků a korkové rybičky na poznámky. Plocha stolu je opět rozšířena o odkládací prostor, který je tentokrát součástí skříně na míru. Obě skříně v pokoji jsou z důvodu potřeby úložného prostoru navrženy až do stropu. To může v dětském pokoji působit až příliš mohutně, a proto je jejich horní část pro odlehčení řešena v bílé barvě.
TOPlist