Prostorná půdní vestavba Brno

aneb rekonstrukce rodinného domu v Brně, Zábrdovicích

Účel: trvalé bydlení, dvougenerační
Stupeň: studie, územní a stavební řízení
Technologie: zděná, dřevěné příhradové vazníky
Realizace: 2017
 
rekonstrukce_pudni vestavba_Smardova_3
 
rekonstrukce_pudni vestavba_Smardova_1
Otevřený obytný prostor pro kuchyň, jídelnu a obývákovou část. Komornější obýváková část je umístěna nad nově vystavěnou zimní zahradou v přízemí a spolu s hlavním objemem domu vytváří zákoutí pro nový a prostorný balkón. Ten byl důležitým bodem návrhu jakožto alternativa zahrady.

pudni vestavba_Smardova_2
Půdorys nově navržené půdní vestavby, která mimo jiné rozšiřuje podlaží domu o obývákovou část nad nově vystavěnou zimní zahradou v přízemí.

rekonstrukce_pudni vestavba_Smardova_4
Pohled z otevřeného prostoru na dveře do jednotlivých místností a hygienického zázemí.

podkrovni pokoj_Smardova_5
Pohled do dětského pokoje v podkroví.

rekonstrukce rodinneho domu_Smardova_6
Pohled na zatím nedokončenou halu v přízemí. Nové schodiště ve tvaru U nahrazuje bývalé příkré a úzké shodiště na půdu.

rekonstrukce a pudni vestavba_pohledy_Smardova_7
Srovnání pohledů na původní a nové fasády.
 
TOPlist